Különösen a nők életében jelent nagy eseményt a jegygyűrű felhúzása, akár ajándékba kapja, akár együtt választják ki a leendő vőlegénnyel. Ha az Úr van olyan bátor, hogy egymaga választja ki a gyűrűt, akkor jó előre kezdjen el tájékozódni leendő arája ízléséről, ugyanis nincs annál kellemetlenebb, mint mellé lőni az eljegyzési gyűrűvel.

A karikagyűrű az esetek döntő többségében aranyból készül. Ma már egyre népszerűbb a fehér aranyból készült modell is, és a leendő feleség gyűrűjén apró kis kő is található olykor.

Azonban az arany ára, valamint a jelen gazdasági helyzet egyre ritkábban teszi lehetővé, hogy a karikagyűrű aranyból készüljön. Sőt, van néhány olyan pár is, aki kifejezetten idegenkedik is az aranytól. Vagy idegenkednek magától a gyűrűviseléstől.

Nekik az anyakönyvezető előtti pár perces gyűrű felhúzásra fölösleges kiadás lenne az aranykarika. Akármelyik helyzet is áll fenn a felsoroltak közül, mindegyik esetben nagy segítség lehet az ezüst. Sokan talán furcsállják, de egyre több eljegyzési gyűrű anyaga az ezüst. Költségkímélő, és mégis elegáns, szép darab.

Ha a párnak ehhez van kedve, vagy anyagi megfontolásból az ezüst karikagyűrű mellett döntenek, akkor tegyék bátran, nincs semmiféle olyan előírás, ami azt mondja ki, hogy csak és kizárólag arany karikagyűrűvel lehet oltár elé állni. Nem utolsó sorban sokan talán azt gondolják egy ezüstkarika láttán, hogy az fehér arany.

Egyre több helyen látni nemesacélból készült eljegyzési gyűrűt is. Márpedig, ha nemesacélból készülhet egy jegygyűrű, akkor készülhet ezüstből is, senki ne dilemmázzon ezen. A lényeg úgyis az, hogy a feleknek tetsszen. Ha az ifjú menyasszony ezüstrajongó, akkor hiába állít be a párja a legszebb aranygyűrűvel, akkor sem fog igazi örömet okozni. Ne a tradíciókat helyezzük szem elé, hanem a menyasszony ízlését!

Egy szépen megmunkált ezüst gyűrű is lehet gyönyörű. Lehet bele tenni ugyanúgy követ, mint egy aranyból készült ékszerbe. Arról nem beszélve, hogy a boldogság nem a gyűrűnkön fog múlni.

Tehát ha a leendő vőlegény igazi meglepetést akar, és meg akarja lepni szíve hölgyét a gyűrűvel, akkor jó időben puhatolózzon, hogy arany, ezüst, netán nemesacél a vágya a menyasszonynak. Tudja meg, hogy vékony, vastag, vagy közép vastag gyűrűt képzel el az ara, kővel szeretné-e vagy kő nélkül. Az sem baj, ha egy-egy séta alkalmával hagyjuk, hogy a hölgy egy ékszerbolt kirakata előtt hangosan rácsodálkozzon valamelyik modellre. Ez a helyzet az, amikor biztosra kell menni! Hajrá uraim!